Калугерска чорба


Калугерска чорба

Нещо топло за зимните дни - калугерска чорба.

Необходими продукти:

1/2 чаша зрял фасул

1/2 чаша леща

2 картофа

1 морков

1 глава лук

1 стрък праз

клонче чубрица

40 мл олио

3 филии хляб

1 суха люта чушка

магданоз

сол

Начин на приготвяне:

Сложете тенджера с 2 л вода на котлона, изсипете фасула, лещата, стрък чубрица, лютата чушка и олиото.

Запечете морковите, лука и праза на сух тиган. Добавете ги към чорбата. Деглазирайте тигана с малко вода, изсипете и нея в тенджерата. Прибавете картофите. Овкусете със сол. Захлупете и варете до готовност.

Изпечете няколко филии хляб, подредете ги на дъното на супник, залейте със супата. Поръсете с магданоз.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама