Салата с пилешко


Салата с пилешко

През лятото – когато настроението е ваканционно, времето е горещо и не винаги ни се иска да се въртим пред печката – винаги се харесват лесни рецепти. Тази е точно такава и има много приложения. Предястие, мезе за бяло вино или бира, плънка за сандвичи, лек обяд или вечеря - каквото си пожелаете.

Необходими продукти:

коло 500 гр пилешко месо без кост (може да е филе или обезкостено от бут

половин голяма червена пиперка (чушка)

2-3 стръка зелен лук

половин малка глава червен лук

1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз

около 3 с.л. (с връх) майонеза (още по-добре ако е домашна)

около 1 с.л. (с връх) гъсто кисело мляко (или заквасена сметана)

1 ч.л. (с връх) дижонска горчица

сол и черен пипер на вкус

няколко маслини без костилка за украса (по желание)

Начин на приготвяне: 

Сварете пилешкото месо в подсолена вода. Извадете от тенджерата и когато изстине го нарежете. Изсипете го в купа.

Нарежете пиперката (чушката) на много малки кубчета, зеления лук и червения лук на ситно и ги добавете при пилешкото. Прибавете и магданоза.

В купичка смесете майонезата, горчицата и киселото мляко. Прибавете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте много добре.

Прибавете майонезената смес към пилешката салата. Разбъркайте добре.

Покрийте купата с фолио за свешо съхранение и оставете салатата в хладилник поне за 1 час преди консумация.

Сервирайте добре охладена. Ако ще поднасяте като предястие, можете да оформите топки с помоща на лъжица за сладолед и да ги украсите с маслинка.

 Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама