Пъстра салата, съвсем подходяща за сезона.
Необходими продукти:
2 глави червено цвекло (големина колкото детски юмрук)
3-4 картофа
3 моркова
5-6 кисели краставички
1 1/2 глава червен лук,
2 кутии сварен червен боб,
1/2 връзка пресен магданоз
зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете морковите и картофите. Сварете ги и ги нарежете на кубчета.
Измийте добре цвеклото. Сварете го в подсолена вода, както е с кората, докато омекне. После го обелете и го нарежете на кубчета.
Нарежете киселите краставички на кубчета, а лука - на ситно.
Отцедете боба от водата в консервата, изплакнете го под студена течаща вода и отцедете много добре.
Смесете в купа всички съставки. Нарежете на ситно магданоза и го добавете.
Поръсете със зехтин, сол и черен пипер на вкус и объркайте салатата, така че продуктите да се смесят.
Оставете салатата в хладилник за един час.
Преди поднасяне, опитайте на вкус и при необходимост добавете още зехтин, сол или черен пипер. Украсете със стръкче пресен магданоз.
Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg