Салата с червено цвекло и боб


Салата с червено цвекло и боб

Пъстра салата, съвсем подходяща за сезона.

 Необходими продукти:

2 глави червено цвекло (големина колкото детски юмрук)

3-4 картофа

3 моркова

5-6 кисели краставички

1 1/2 глава червен лук,

2 кутии сварен червен боб,

1/2 връзка пресен магданоз

зехтин

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:  

Обелете морковите и картофите. Сварете ги и ги нарежете на кубчета.

Измийте добре цвеклото. Сварете го в подсолена вода, както е с кората, докато омекне. После го обелете и го нарежете на кубчета.

Нарежете киселите краставички на кубчета, а лука - на ситно.

Отцедете боба от водата в консервата, изплакнете го под студена течаща вода и отцедете много добре.

Смесете в купа всички съставки. Нарежете на ситно магданоза и го добавете.

Поръсете със зехтин, сол и черен пипер на вкус и объркайте салатата, така че продуктите да се смесят.

Оставете салатата в хладилник за един час.

Преди поднасяне, опитайте на вкус и при необходимост добавете още зехтин, сол или черен пипер. Украсете със стръкче пресен магданоз.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама