Реване с прясно мляко


Реване с прясно мляко
Снимка: iStock/Guliver

Един любим десерт.

Необходими продукти:

1 л прясно мляко

6 яйца на стайна температура

350 гр захар

6 с.л. брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1 ванилия

Начин на приготвяне:

С помощта на миксер разбийте яйцата с 3 с.л. захар, сместа трябва да стане пухкава. След това постепенно прибавете пресятото брашно с ванилията и бакпулвера.

Намажете тавичка с масло, изсипете тестото и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути, докато придобие лек златист цвят.

Пригответе сиропа за заливане, като към врящото мляко, добавете 300 гр захар. Свалете от котлона и залейте реването (трябва да е добре изстинало, така ще поеме захарния сироп и ще остане пухкаво).

Нарежете на парчета и по желание украсете с натрошени ядки или кокосови стърготини.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама