Днес ще ви покажем как да си направите вкусни панирани кашкавалчета, като рецептата е известна и като кашкавал Орли.
Необходими продукти:
500 гр кашкавал
3 яйца
3 кафени чашки бира
5 супени лъжици брашно
3 кафени чашки олио
1/4 връзка магданоз
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Кашкавалът се почиства от кората и се нарязва на парчета, дълги 5-8 см и широки 1-2 см. Жълтъците, брашното и бирата се разбиват до получаването на кашообразна маса, към която се прибавят развитите на сняг белтъци, малко сол и черен пипер.
Парчетата от кашкавал се потапят в бирената паста и се изпържват в сгорещената мазнина. В същата мазнина се изпържват съвсем леко предварително измитите и подсушени в суха кърпа клончета от магданоза (пържат се за кратко, за да не се промени цветът им).
Ястието се поднася веднага след приготвянето му, като се гарнира с изпържените клончета от магданоз и по желание с пържени картофи и зелена салата.