Рецепта за панирани кашкавалчета


Рецепта за панирани кашкавалчета
Снимка: iStock/Guliver

Днес ще ви покажем как да си направите вкусни панирани кашкавалчета, като рецептата е известна и като кашкавал Орли.

Необходими продукти:

500 гр кашкавал

3 яйца

3 кафени чашки бира

5 супени лъжици брашно

3 кафени чашки олио

1/4 връзка магданоз

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Кашкавалът се почиства от кората и се нарязва на парчета, дълги 5-8 см и широки 1-2 см. Жълтъците, брашното и бирата се разбиват до получаването на кашообразна маса, към която се прибавят развитите на сняг белтъци, малко сол и черен пипер.

Парчетата от кашкавал се потапят в бирената паста и се изпържват в сгорещената мазнина. В същата мазнина се изпържват съвсем леко предварително измитите и подсушени в суха кърпа клончета от магданоза (пържат се за кратко, за да не се промени цветът им).

Ястието се поднася веднага след приготвянето му, като се гарнира с изпържените клончета от магданоз и по желание с пържени картофи и зелена салата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама