Ако обичате кашкавал, трябва да опитате тази рецепта. В панировката има бира, затова е идеално за мезе. Поднесете със свежа салата или с картофи.
Необходими продукти:
350 грама кашкавал
1 чаена чаша олио
2 яйца
3 супени лъжици брашно
1 чаена чаша бира
горчица, черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете кашкавала на правоъгълни парчета с приблизителна дължина 7 см и широчина 2 см. Поръсете ги с черен пипер. От бирата, брашното, солта, горчицата и разбитите жълтъци се приготвя кашообразна смес, която внимателно се разбърква с разбитите на сняг белтъци.
Парчетата от кашкавала се потапят в яйчената смес и се изпържват до златисто в сгорещеното олио.
Поставете ги върху кухненска хартия за няколко минути, за да се попие нежеланата мазнина. Сервирайте, докато са все още топли.