Вкусна, лятна разядка с патладжан, домати и Моцарела. Прекрасно мезе за изстуденото ви Узо.
Необходими продукти:
3 патладжана
бучка масло
1 с.л. брашно
150 мл прясно мляко
Черен пипер
1/4 ч.л. индийско орехче
сол
2 малки розови домата
2 скилидки чесън
250 г Моцарела
шепа листа пресен босилек
зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете патладжаните на две половини. Направете дълбоки разрези с помощта на нож и ги изпечете на грил, докато омекнат.
Пригответе сос бешамел. Разтопете бучка масло, разбъркана с 1 с.л. брашно. С непрекъснато бъркане налейте прясното мляко, овкусете с черен пипер, индийско орехче и сол. С помощта на лъжица изгребете месото на патладжаните и изхвърлете обелките. Пасирайте, за секунди, меката част, заедно с бешамела и една скилидка чесън. Сложете я на дъното на чиния. Направете кладенче, в което изсипете нарязаните на кубчета розови домати, разбъркани със стиснатия чесън и малко сол. Отстрани подредете резени сирене Моцарела и поръсете с нарязан пресен босилек.
Поднесете разядката студена. Много е вкусна и намазана върху мек хляб.
Източник: vkusnoteka.bg