Вижте как да приготвите тази рецепта, ако обичате черен дроб.
Необходими продукти:
750 гр черен дроб
2 кафени чашки разтопена мазнина (свинска мас или растително масло)
25 гр краве масло
2 кафени чашки брашно
1 супена лъжица препечено брашно
250 гр пресни гъби (или една чаша стерилизирани)
2 супени лъжици вино
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистеният от ципи и кръвоносни съдове дроб се нарязва на порционни парчета, които се поръсват с черен пипер и сол, потапят се в брашното (суровото) и се изпържват в свинската мас или растително масло.
Гъбите се почистват и измиват, нарязват се на ивички и се задушават до омекване в маслото, като се добавя малко гореща вода и виното. Разбъркват се с препеченото брашно и дребно нарязания копър, подправят се на вкус със сол и черен пипер и се отстраняват от огъня.
Изпърженият дроб се разпределя на порции, върху които се поставят задушените гъби.