Един здравословен вариант на любимата ни баница. Ако не харесвате тофу - сложете сирене или кашкавал. Вместо сушени домати можете да използвате сушени чушки. А ако искате приятно хрупкаво усещане, добавете 50 грама сурови ядки.
Необходими продукти:
пълнозърнести кори за баница (1/3 опаковка)
50 г сушени домати, накиснати за 10 минути във вряла вода
200 г тофу, настъргано
20 г обезкостени маслини, нарязани на шайби
2 шепи спанак, измит
6 с.л. тахан по избор
2-3 печурки, почистени и нарязани на кубчета (или други гъби по желание)
сол на вкус
подправки по избор
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете плитка тава с хартия за печене.
Разбъркайте всички продукти за плънката до хомогенност.
Разпределете малко от плънката върху една кора и я навийте по традиционния начин. Повторете до изчерпване на плънката.
Изпечете баницата за около 15-20 минути или до златисто.
Източник: foodieboulevard.bg