Пълнозърнеста баница с тофу и сушени домати


Пълнозърнеста баница с тофу и сушени домати
Снимка: foodieboulevard.bg

Един здравословен вариант на любимата ни баница. Ако не харесвате тофу - сложете сирене или кашкавал. Вместо сушени домати можете да използвате сушени чушки. А ако искате приятно хрупкаво усещане, добавете 50 грама сурови ядки.

Необходими продукти:

пълнозърнести кори за баница (1/3 опаковка)

50 г сушени домати, накиснати за 10 минути във вряла вода

200 г тофу, настъргано

20 г обезкостени маслини, нарязани на шайби

2 шепи спанак, измит

6 с.л. тахан по избор

2-3 печурки, почистени и нарязани на кубчета (или други гъби по желание)

сол на вкус

подправки по избор

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и застелете плитка тава с хартия за печене.

Разбъркайте всички продукти за плънката до хомогенност.

Разпределете малко от плънката върху една кора и я навийте по традиционния начин. Повторете до изчерпване на плънката.

Изпечете баницата за около 15-20 минути или до златисто.

Източник: foodieboulevard.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама