Пълнени тиквички с прошуто, шунка и пармезан


Пълнени тиквички с прошуто, шунка и пармезан

 

Необходими продукти:

2-3 по-големи тиквички

100 гр. прошуто

100 гр. шунков колбас или шунка

1 червена чушка

2-3 с.л. пармезан

½ с.л. масло

1 яйце

перца пресен лук

сол

черен пипер

½ червен домат

за соса:

2-3 с.л. кисело мляко

стръкче копър

скилидка чесън

1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките на пънчета около 3 см, без да ги белите, и ги издълбайте с лъжица. Сложете средата и пънчетата да се сварят на пара или в подсолена вода за 5 мин.

Пригответе соса- сложете в кана 2-3 л. кисело мляко, стръкче копър, скилидка чесън, 2 с.л. зехтин и вътрешността на тиквичките, долейте малко от водата от варенето и пасирайте.

Разбъркайте в купа 100 гр. шунков колбас ,100 гр.прошуто, нарязани на ивички, 2 с.л. пармезан, ½ с.л. масло и едно яйце. Добавете лъжичка галета, 1 червена чушка, нарязана също на ивици, щипка черен пипер и щипка сол. С готовата плънка напълнете охладените пънчета и ги наредете в тавичка , намазана със зехтин.

Печете 10 мин. на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Сервирайте готовите тиквички със соса и шайби червен домат. Поръсете с пармезан и нарязан пресен лук.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама