Вижте как да си приготвите тази лесна рецепта.
Необходими продукти:
700-800 г картофи (около 8-10 броя)
200 г наденица
4-5 гъби
1/2 връзка пресен лук
100 г кашкавал
1 яйце
60 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, нарязват се на две и се изпичат, след което с лъжица се издълбават. Издълбаната вътрешност се смачква с вилица и към нея се прибавят ситно нарязаната наденица, сварените в подсолена вода и нарязани на ситно гъби, яйцето, ситно нарязаният пресен лук, черен пипер и сол на вкус. С тази смес се пълнят картофите.
Нареждат се в намазана с масло тава, поръсват се с настъргания кашкавал, поливат се с разтопеното масло и се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна около 10-15 минути.