Пълнени картофи с наденица и кашкавал


Пълнени картофи с наденица и кашкавал
Снимка: iStock

Вижте как да си приготвите тази лесна рецепта.

Необходими продукти:

700-800 г картофи (около 8-10 броя)

200 г наденица

4-5 гъби

1/2 връзка пресен лук

100 г кашкавал

1 яйце

60 г краве масло

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват, нарязват се на две и се изпичат, след което с лъжица се издълбават. Издълбаната вътрешност се смачква с вилица и към нея се прибавят ситно нарязаната наденица, сварените в подсолена вода и нарязани на ситно гъби, яйцето, ситно нарязаният пресен лук, черен пипер и сол на вкус. С тази смес се пълнят картофите.

Нареждат се в намазана с масло тава, поръсват се с настъргания кашкавал, поливат се с разтопеното масло и се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна около 10-15 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама