Пукани люти чушки


Пукани люти чушки
Снимка: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Есента е сезонът на правенето на зимнина. Днес ви представяме една рецепта за пукани чушки за всички любители на лютото.

Необходими продукти (по желание можете да намалите количество):

3 кг люти чушки

2 големи връзки магданоз

3 връзки копър

3-4 глави чесън

4-6 моркова (зависи от големината),

1 ч.л. черен пипер

1 ½ бутилки оцет

440 гр захар

220 гр сол

440 мл олио

6 аспирина

Начин на приготвяне:

Чушките се опукват на грил тиган, котлон или на скара (аз използвам грил-тиган).

Копърът и магданозът се нарязват на ситно. Морковите се настъргват на едро ренде. Чесънът се обелва и обелените скилидки се нарязват на едро. Всички тези продукти се слагат в купа, заедно с 1 ч.л. черен пипер и всичко се разбърква добре.

В подготвени предварително буркани се редят ред пукани чушки, поръсва се малко от сместа от чесън, моркови и подправки, пак ред чушки и т.н. докато се напълни бурканчето. Завършва се със сместа от подправки.

В дълбока тенджера се слагат оцета, захарта, солта, олиото и стрититите на прах аспирини. Поставяме маринатата на котлона да заври. От момента на завиране се оставя да ври 2-3 минути, после се оттегля от котлона. Бурканите с чушки се пълнят с горещата марината, затварят се с капачките много добре (използвам буркани с винтови капачки, защото става лесно и бързо затварянето на горещите буркани) и веднага, докато са още горещи, бурканчетата се обръщат с капачката надолу. Бурканите се държат в това положение докато не изстинат напълно.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама