Необходими продукти:
350 г коприва
50 г краве масло
олио
2 яйца
1 морков
3 стръка пресен лук
100 г доматен сос
50 г ориз
1 лимон
червен пипер
черен пипер
сол
Вижте още: Любимата закуска, с която ни будеха нашите баби
Начин на приготвяне:
Добре измийте копривата и след това я нарежете на по-дребно. Попарете я във вряща вода за около 5 минути.
Нарежете на ситно пресния лук и моркова. Сложете на котлона тенджера и в нея поставете маслото и олиото, в които задушете лука и моркова. Прибавете доматения сок с лъжичка червен пипер и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете запарената коприва и долейте около литър вода и ориза. Варете до готовност на продуктите.
Преди да я махнете от котлона: счупете яйцата в купа, добавете малко количество от супата, така че температурите на двете смеси да се изравнят, разбъркайте и на тънка струйка изсипете във врящата супа.
Овкусете с лимон по желание.