Постни бонбони


Постни бонбони
Снимка: supichka.com

Бонбоните могат да бъдат домашни. Могат да бъдат постни и здравословни.

Необходими продукти:

2 супени лъжици тахан халва

2 супени лъжици мед

1/2 чаена лъжица канела

1/2 чаена чаша орехи

1/2 чаена чаша стафиди

1/2 чаена чаша овесени ядки

1/2 чаена чаша пшеничен зародиш

1/2 кафена чаша кафява захар

Начин на приготвяне:

Оставяте меда да омекне, след което добавяте към него и тахана. Смилате орехите, а стафидите нарязвате на дребно, заедно с пшеничния зародиш, овесените ядки и канелата ги изсипвате при сместа от мед и тахан. Разбърквате всичко много старателно, като е най-добре да направите това с ръка, за да могат съставките да се смесят добре. Получавате нещо като тесто. Оставяте за десетина минути в хладилника.

След като сместа е „стегнала” я извадете от хладилника и оформете бонбони с желаният от вас размер. Последната стъпка от рецептата от постни домашни бонбони е овалването на оформените бонбони в кафява захар. След като оваляте бонбоните в кафява захар отново ги приберете в хладилника и ги съхранявайте на студено до тяхното сервиране.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама