Бонбоните могат да бъдат домашни. Могат да бъдат постни и здравословни.
Необходими продукти:
2 супени лъжици тахан халва
2 супени лъжици мед
1/2 чаена лъжица канела
1/2 чаена чаша орехи
1/2 чаена чаша стафиди
1/2 чаена чаша овесени ядки
1/2 чаена чаша пшеничен зародиш
1/2 кафена чаша кафява захар
Начин на приготвяне:
Оставяте меда да омекне, след което добавяте към него и тахана. Смилате орехите, а стафидите нарязвате на дребно, заедно с пшеничния зародиш, овесените ядки и канелата ги изсипвате при сместа от мед и тахан. Разбърквате всичко много старателно, като е най-добре да направите това с ръка, за да могат съставките да се смесят добре. Получавате нещо като тесто. Оставяте за десетина минути в хладилника.
След като сместа е „стегнала” я извадете от хладилника и оформете бонбони с желаният от вас размер. Последната стъпка от рецептата от постни домашни бонбони е овалването на оформените бонбони в кафява захар. След като оваляте бонбоните в кафява захар отново ги приберете в хладилника и ги съхранявайте на студено до тяхното сервиране.
Източник: supichka.com