Пилешко със спанак и чери домати


Пилешко със спанак и чери домати
Снимка: iStock/Guliver

Продукти:

Пилешко филе пеперуда

300 г пресен, бейби спанак

100 г чери домати Кампари

30 мл. зехтин

2 скилидки чесън

черен пипер

сол

100 г сирене Чедър

Начин на приготвяне:

Разделете пилешкото филе по средата и отстранете хрущялът, който ги свързва.

Направете хоризонтален разрез през средата на филето, без да го срязвате до край.

Задушете бейби спанака в тиган с малко зехтин и стиснати, две скилидки чесън. Добавете нарязани чери домати и подправете с черен пипер и сол.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Напълнете филетата със спаначената плънка. Сложете вътре и малко настъргано сирене Чедър.

Внимателното прехвърлете пълнените филета в същия тиган и ги запечатайте за по 2 минути от страна, като внимавате да не излезе плънката. След това ги поставете в тавичка и запечете за още 10 минути. Поръсете с останалото сирене Чедър и допечете за около минута, колкото да се разтопи.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама