Продукти:
Пилешко филе пеперуда
300 г пресен, бейби спанак
100 г чери домати Кампари
30 мл. зехтин
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
100 г сирене Чедър
Начин на приготвяне:
Разделете пилешкото филе по средата и отстранете хрущялът, който ги свързва.
Направете хоризонтален разрез през средата на филето, без да го срязвате до край.
Задушете бейби спанака в тиган с малко зехтин и стиснати, две скилидки чесън. Добавете нарязани чери домати и подправете с черен пипер и сол.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Напълнете филетата със спаначената плънка. Сложете вътре и малко настъргано сирене Чедър.
Внимателното прехвърлете пълнените филета в същия тиган и ги запечатайте за по 2 минути от страна, като внимавате да не излезе плънката. След това ги поставете в тавичка и запечете за още 10 минути. Поръсете с останалото сирене Чедър и допечете за около минута, колкото да се разтопи.
Източник: vkusnoteka.bg