Рецептата лесна и подготовката отнема много малко време.
Необходими продукти:
10-12 пилешки крилца
около 60-70 мл соев сос (или около 7-8 с.л.)
1 кафена чаша вино
3 с.л. зехтин
2 ч.л. горчица
3 с.л. лъжици мед (не захаросан, а течен)
1/2 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Застелете тава с хартия за печене (така ще си спестите търкането после).
Наредете пилешките крилца. Поръсете ги лекичко със сол, но внимавайте - соевия сос, който ще се използва в рецептата също е солен. Така че, тези които обичат по-безсолни ястия, може изобщо да не солят крилцата, а останалите - да действат внимателно със солта. Поръсете крилцата с малко черен пипер и с червения пипер.
В купичка смесете виното, зехтина, горчицата, меда и соевия сос. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Най-лесно и бързо е с телена бъркалка. Другият начин е, да сложите продуктите в буркан, да затворите капачката и да раздрусате енергично, докато продуктите се смесят добре.
С помоща на супена лъжица полейте всяко от крилцата със соево-медената смес. Покрийте тавичката с фолио. Печете на 200-210 градуса около 30-40 минути. После махнете фолиото и печете на грил-функцията на фурната (а който няма такава - на високи градуси), като поливате отвреме навреме крилцата със соса от тавичката, докато крилцата се зачервят апетитно.
Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg