Пилешки бутчета по дижонски


Пилешки бутчета по дижонски

Вкусен обяд или вечеря - пилешки бутчета с дижонска горчица.

Необходими продукти:

3-4 пилешки бутчета

1 ч.л. черен пипер

4 с.л. дижонска горчица

1/2 ч.ч. пилешки бульон (истински пилешки бульон, ако нямате такъв, не ви съветваме да използвате изкуствените кубчета. Можете да замените бульона с вода)

сол на вкус

3 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Почистете пилешките бутчета, напрвете леки разрези и ги овкусете със сол, черен пипер и 4-те супени лъжици дижонска горчица.

Оставете в хладилника за поне 30 минути, за да може пилето да поеме аромата.

Разопете маслото в тиган и сложете пилешкото да се запържи от всяка страна по 2-3 минути. След това добавете 1/2 ч.ч. пилешки бульон и оставете да се задуши за 5 минути.

Махнете капака и оставете част от водата да изври.

Сервирайте с картофено пюре или зелена салата.

Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.bg

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама