Вкусен обяд или вечеря - пилешки бутчета с дижонска горчица.
Необходими продукти:
3-4 пилешки бутчета
1 ч.л. черен пипер
4 с.л. дижонска горчица
1/2 ч.ч. пилешки бульон (истински пилешки бульон, ако нямате такъв, не ви съветваме да използвате изкуствените кубчета. Можете да замените бульона с вода)
сол на вкус
3 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Почистете пилешките бутчета, напрвете леки разрези и ги овкусете със сол, черен пипер и 4-те супени лъжици дижонска горчица.
Оставете в хладилника за поне 30 минути, за да може пилето да поеме аромата.
Разопете маслото в тиган и сложете пилешкото да се запържи от всяка страна по 2-3 минути. След това добавете 1/2 ч.ч. пилешки бульон и оставете да се задуши за 5 минути.
Махнете капака и оставете част от водата да изври.
Сервирайте с картофено пюре или зелена салата.
Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.bg