Пиле с нахут и кейл


Пиле с нахут и кейл
Снимка: harryandlexy.com

Тази рецепта за пилешко е малко по-различна и е доста засищаща.

Необходими продукти:

8 пилешки бутчета

800 гр нахут (от консерва)

600 гр домати от консерва

200 мл пилешки бульон

100 гр чоризо

1 малка китка кейл

1 връзка мащерка

1 голяма глава лук

2 скилидки чесън

1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180º C. Загрейте зехтина в голям тиган. Сложете пилешките бутчета и запържете хубаво и от двете страни, така че да добият приятен златен загар. Преместете пилето в чиния, отстранете соковете, които е пуснало и върнете тигана на котлона.

Нарежете чоризото на филийки и го запържете за няколко минути. Преместете го от тигана.

Нарежете лука и чесъна и ги запържете за около 5 минути. Добавете нахута и доматите и разбъркайте, докато се смесят добре.

Нарежете мащерката и я добавете в тигана. Разтворете кубчето бульон в 200 мл вода и полейте отгоре. Пресипете в голяма тава.

Отгоре поставете нарязания на едро кейл и подредете пилешките бутчета и чоризото. Печете за около 35 минути.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама