Тази рецепта за пилешко е малко по-различна и е доста засищаща.
Необходими продукти:
8 пилешки бутчета
800 гр нахут (от консерва)
600 гр домати от консерва
200 мл пилешки бульон
100 гр чоризо
1 малка китка кейл
1 връзка мащерка
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180º C. Загрейте зехтина в голям тиган. Сложете пилешките бутчета и запържете хубаво и от двете страни, така че да добият приятен златен загар. Преместете пилето в чиния, отстранете соковете, които е пуснало и върнете тигана на котлона.
Нарежете чоризото на филийки и го запържете за няколко минути. Преместете го от тигана.
Нарежете лука и чесъна и ги запържете за около 5 минути. Добавете нахута и доматите и разбъркайте, докато се смесят добре.
Нарежете мащерката и я добавете в тигана. Разтворете кубчето бульон в 200 мл вода и полейте отгоре. Пресипете в голяма тава.
Отгоре поставете нарязания на едро кейл и подредете пилешките бутчета и чоризото. Печете за около 35 минути.
Източник: harryandlexy.com