Пиле с нахут и кейл


Пиле с нахут и кейл
Снимка: harryandlexy.com

Тази рецепта за пилешко е малко по-различна и е доста засищаща.

Необходими продукти:

8 пилешки бутчета

800 гр нахут (от консерва)

600 гр домати от консерва

200 мл пилешки бульон

100 гр чоризо

1 малка китка кейл

1 връзка мащерка

1 голяма глава лук

2 скилидки чесън

1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180º C. Загрейте зехтина в голям тиган. Сложете пилешките бутчета и запържете хубаво и от двете страни, така че да добият приятен златен загар. Преместете пилето в чиния, отстранете соковете, които е пуснало и върнете тигана на котлона.

Нарежете чоризото на филийки и го запържете за няколко минути. Преместете го от тигана.

Нарежете лука и чесъна и ги запържете за около 5 минути. Добавете нахута и доматите и разбъркайте, докато се смесят добре.

Нарежете мащерката и я добавете в тигана. Разтворете кубчето бульон в 200 мл вода и полейте отгоре. Пресипете в голяма тава.

Отгоре поставете нарязания на едро кейл и подредете пилешките бутчета и чоризото. Печете за около 35 минути.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама