Необходими продукти:
1 кг пресни картофи
3-4 стръка зелен чесън
1 връзка копър
черен пипер
сол - на вкус
олио
Вижте още: Много вкусна гергьовска погача
Начин на приготвяне:
Измийте картофите, без да ги белите. Ако има по-едри сред тях, може да ги разполовите.
В тенджера с широко дъно загрейте мазнина, която трябва да покрие плътно дъното. Сипете картофите, поръсете с пипер, сол и сложете капак.
През 2-3 минути раздрусвайте хубаво тенджерата, за да разбъркате картофите. През това време накълцайте копъра и чесъна.
След задушаване на картофите добавете нарязаните зелени подправки. Объркайте добре и след 2 минути махнете съда от котлона.
Вижте още: Рецептата на баба за сочно и крехко агнешко на фурна