Вижте как да си приготвите тази класическа рецепта.
Необходими продукти:
200 мл прясно мляко
4 яйца
6 картофа
3 стръка зелен лук
200 мл кисело мляко
180 г сирене
3 с.л. олио
кашкавал - за поръсване
4 с.л. брашно
черен пипер
магданоз
сол на вкус
Вижте още: Домашна снежанка с кисели краставички
Начин на приготвяне:
Обелете и настържете на едро ренде картофите. Отцедете отделената течност.
Нарежете на ситно зеления лук и го прибавете към картофите. Разбъркайте ги с олио, сол и черен пипер. Налейте 3 кафени чашки вода.
Сипете сместа в тава. Загрейте фурната на 200 градуса и печете картофите 15 минути. Извадете и натрошете сиренето отгоре. Печете още 15 минути.
Разбийте яйцата с 2-3 щипки сол и ги смесете с двата вида мляко - прясно и кисело. Сгъстете с 4 лъжици брашно и полейте върху картофите.
Печете огретена до получаване на апетитна коричка. Поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната, за да се разтопи. Когато изстине, декорирайте със ситно нарязан магданоз.