Неустоими и хрупкави: Картофи с пармезанова коричка на фурна


Неустоими и хрупкави: Картофи с пармезанова коричка на фурна
Снимка: iStock/Guliver

Предлагаме ви рецепта за меки, почти кремообразни картофи, покрити с хрупкава коричка от пармезан.

За да ги приготвите, ще са ви необходими следните продукти:

500 гр големи белени картофи

120 гр пармезан

5 гр червен пипер

5 гр чесън на прах

45 мл зехтин

сол на вкус и пресни билки според вкусовите предпочитания (подходящи са розмарин, риган, мащерка, босилек).

В този огретен ще се влюби цялото семейство

Етапи в приготвянето на рецептата:

Нарежете картофите на две по дължина и след това на полукръгли филийки с дебелина 1,25-1,5 cm. Поставете ги в дълбока купа.

Настържете пармезана на ситно ренде и добавете останалите съставки без свежите подправки. Разбъркайте всичко заедно с картофите.

Подредете нарязаните картофи на един слой върху лист за печене.

Печете във фурна, загрята до 230 градуса за 25-30 минути, след това обърнете всяко парче на другата страна и печете за още 10-15 минути.

Поръсете готовите картофи със свежи билки и настърган пармезан.

Може да ги поднесете със заквасена сметана. Те са идеалното допълнение към любимите ви пържоли или ястие с месо. Комбинирайте със зеленчукова салата от сезонни зеленчуци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама