Предлагаме ви рецепта за меки, почти кремообразни картофи, покрити с хрупкава коричка от пармезан.
За да ги приготвите, ще са ви необходими следните продукти:
500 гр големи белени картофи
120 гр пармезан
5 гр червен пипер
5 гр чесън на прах
45 мл зехтин
сол на вкус и пресни билки според вкусовите предпочитания (подходящи са розмарин, риган, мащерка, босилек).
В този огретен ще се влюби цялото семейство
Етапи в приготвянето на рецептата:
Нарежете картофите на две по дължина и след това на полукръгли филийки с дебелина 1,25-1,5 cm. Поставете ги в дълбока купа.
Настържете пармезана на ситно ренде и добавете останалите съставки без свежите подправки. Разбъркайте всичко заедно с картофите.
Подредете нарязаните картофи на един слой върху лист за печене.
Печете във фурна, загрята до 230 градуса за 25-30 минути, след това обърнете всяко парче на другата страна и печете за още 10-15 минути.
Поръсете готовите картофи със свежи билки и настърган пармезан.
Може да ги поднесете със заквасена сметана. Те са идеалното допълнение към любимите ви пържоли или ястие с месо. Комбинирайте със зеленчукова салата от сезонни зеленчуци.