Печена тиква с яйца и прясно мляко


Печена тиква с яйца и прясно мляко
Снимка: iStock

Вижте как да направите този лесен сезонен десерт.

Необходими продукти за 5 порции:

1 кг тиква

100 мл олио

1 л прясно мляко

5 яйца

200 гр захар + 3-4 с.л. за поръсване

1 ванилия

Начин на приготвяне:

Тиквата се измива, почиства се от кората и семките. Нарязва се на парчета, които се нареждат в намазана с масло тавичка. Поръсва се с мазнината и 3-4 с.л. захар, 10-15 минути се пече в умерена фурна (160-180 градуса). След това се залисва със смес от разбитите яйца, прясното мляко, захарта, ванилията и отново се пече до готовност, около 40-50 минути (млечният крем трябва да стегне).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама