Тиквата е подходяща много при заболявания на стомаха, особено полезна за хора със стомашни и чревни проблеми, язви на стомаха, дванадесетопръстника, колит или гастрит. Препоръчва се да се хапва не варена, а печена (а за да я подсладите, не забравяйте да добавите и малко мед!).
Също така помага, за да се спре образуването на отоци и задържането на вода в организма.
НЕВЕРОЯТНИТЕ ПОЛЗИ НА ЗЕЛЕВИЯ СОК
Медът пък е богат на антиоксиданти и помага за намаляване на риска от някои видове рак и сърдечно съдови заболявания.
Орехите са богати на антиоксиданти, а освен това имат в съдържанието си витамин С и Е. Те също така са изключително добър източник на Омега-3 мастни киселини. Подпомогнат здравето на чревната флора, намаляват апетита и са ценни при отслабване. А най-ценното е, че са суперхрана за мозъка и нашето тяло.