Печен баски чийзкейк - разтапя се в устата


Печен баски чийзкейк - разтапя се в устата
Снимка: iStock

Този изгорял чийзкейк е емблематичен за Сан Себастиян (Северна Испания). Вътрешността е изключително пухкава и ви препоръчваме да го опитате

Необходими продукти за баския чийзкейк:

500 г крема сирене със стайна температура

½ чаша захар

3 големи яйца

1 с. л. лимонов сок

2 с. л. брашно за кекс, пресято

2 ч. л. царевично нишесте

щипка сол

1 чаша сметана 36% (на стайна температура)

Вижте още: Трябва да опитате този чийзкейк с шамфъстък

Начин на приготвяне:

Разбийте всички съставки до хомогенност.

Оставете сместа да почине за 15 минути, за да избегнете въздушни мехурчета, след това прехвърлете в тава за печене, покрита с хартия за печене, като потупвате тавата, за да премахнете останалите въздушни мехурчета.

Печете на 230 градуса по Целзий за около 30-35 минути, до наситено златисто кафяво отгоре. Когато го извадите от фурната, центърът все още ще изглежда неизпечен, но го оставете да почине за около час или два и ще стегне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама