Този изгорял чийзкейк е емблематичен за Сан Себастиян (Северна Испания). Вътрешността е изключително пухкава и ви препоръчваме да го опитате
Необходими продукти за баския чийзкейк:
500 г крема сирене със стайна температура
½ чаша захар
3 големи яйца
1 с. л. лимонов сок
2 с. л. брашно за кекс, пресято
2 ч. л. царевично нишесте
щипка сол
1 чаша сметана 36% (на стайна температура)
Вижте още: Трябва да опитате този чийзкейк с шамфъстък
Начин на приготвяне:
Разбийте всички съставки до хомогенност.
Оставете сместа да почине за 15 минути, за да избегнете въздушни мехурчета, след това прехвърлете в тава за печене, покрита с хартия за печене, като потупвате тавата, за да премахнете останалите въздушни мехурчета.
Печете на 230 градуса по Целзий за около 30-35 минути, до наситено златисто кафяво отгоре. Когато го извадите от фурната, центърът все още ще изглежда неизпечен, но го оставете да почине за около час или два и ще стегне.