Ако се чудите какво да приготвите на бързо за обяд или вечеря, панираните пилешки бутчета са чудесен вариант.
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
2 яйца
80 гр. брашно
80 гр. галета
50 мл прясно мляко
1 с.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
олио за пържене на панираните бутчета
няколко стръка магданоз
Вижте още: Невероятно пиле с гъби и картофи в гювеч
Начин на приготвяне:
Овкусете пилешките бутчета със сол, червен и черен пипер. Оставете ги за няколко минути и през това време се заемете с приготвянето на панировката.
Разбийте яйцата и прибавете прясното мляко към тях.
Оваляйте бутчетата първо в брашното, след това ги потопете в яйцата и накрая в галетата.
Изпържете панираните бутчета равномерно от двете страни до придобиването на златиста коричка.
Поръсете бутчетата с накълцания на ситно магданоз.
Може да ги поднесете с гарнитура от пържени или варени картофи, както и задушен ориз със зеленчуци. Прибавете към гарнитурата и салата от сезонни зеленчуци.