Панирани пилешки бутчета с хрупкава коричка


Панирани пилешки бутчета с хрупкава коричка
Снимка: iStock

Ако се чудите какво да приготвите на бързо за обяд или вечеря, панираните пилешки бутчета са чудесен вариант.

Необходими продукти:

4 пилешки бутчета

2 яйца

80 гр. брашно

80 гр. галета 

50 мл прясно мляко

1 с.л. червен пипер 

1/2 ч.л. черен пипер

олио за пържене на панираните бутчета

няколко стръка магданоз

Вижте още: Невероятно пиле с гъби и картофи в гювеч

Начин на приготвяне:

Овкусете пилешките бутчета със сол, червен и черен пипер. Оставете ги за няколко минути и през това време се заемете с приготвянето на панировката.

Разбийте яйцата и прибавете прясното мляко към тях.

Оваляйте бутчетата първо в брашното, след това ги потопете в яйцата и накрая в галетата.

Изпържете панираните бутчета равномерно от двете страни до придобиването на златиста коричка.

Поръсете бутчетата с накълцания на ситно магданоз.

Може да ги поднесете с гарнитура от пържени или варени картофи, както и задушен ориз със зеленчуци. Прибавете към гарнитурата и салата от сезонни зеленчуци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама