Това богато на протеини кулинарно изкушение се приготвя на един тиган, включвайки крехки пилешки бутчета, изпечени върху легло от кремообразен ориз от карфиол, пълен с гъби.
Необходими продукти за пиле с карфиол:
1/2 ч. ч сметана
1/4 чаша пилешки бульон с намалено съдържание на натрий
2 с. л нарязан пресен магданоз, плюс още за гарнитура
2 с. л крема сирене, омекотено
2 ч. л смлян чесън
1/2 ч. л дижонска горчица
1 ч. л оцет
1/2 ч. л сол
1 пакет пресен оризов карфиол
1 пакет нарязани гъби кремини
4 бр. пилешки бутчета с кост и кожа
2 с. л зехтин екстра върджин
1/2 ч. л чесън на прах
1/2 ч. л смлян червен пипер
1/4 ч. л смлян пипер
Вижте още: Кремообразно пиле с гъби и спанак за ценители
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 C. Разбийте сметаната, бульона, магданоза, крема сиренето, чесъна, горчицата, оцета и 1/4 чаена лъжичка сол заедно в голям огнеупорен тиган до гладкост. Добавете оризовия карфиол, гъбите и лука; разбъркайте, докато се комбинират равномерно.
Поставете пилешките бутчета, с кожата нагоре, на около 2 см. едно от друго върху зеленчуковата смес. Полейте пилето със зехтин; поръсете с чесън на прах, червен пипер, черен пипер и останалата 1/4 чаена лъжичка сол.
Печете, докато карфиолът и гъбите омекнат.