Панираният кашкавал е идеално допълнение към любимата ви зеленчукова салата. А онзи на баба несъмнено е най-вкусният спомен от детството.
Необходими съставки:
400-500 грама кашкавал
2 яйца
50 грама брашно
80 грама галета
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете кашкавала на плочки с дебелина от поне 1 см. В никакъв случай не трябва да са по-тънки, защото кашкавалът ще се разтече много бързо.
Разбийте яйцата.
Оваляйте парчетата кашкавал първо в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в галетата.
Пържете в предварително загрято олио до придобиване на приятна златиста коричка.
Не забравяйте, че панираният кашкавал се консумира топъл и изстива бързо. Пригответе го непосредствено преди да го сервирате. Комбинирайте с любимата си зеленчукова салата. Може да го поднесете върху лист зелена салата.