От тефтера на баба: Класически кашкавал пане


От тефтера на баба: Класически кашкавал пане
Снимка: iStock/Guliver

Панираният кашкавал е идеално допълнение към любимата ви зеленчукова салата. А онзи на баба несъмнено е най-вкусният спомен от детството. 

Необходими съставки:

400-500 грама кашкавал

2 яйца

50 грама брашно

80 грама галета

олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарежете кашкавала на плочки с дебелина от поне 1 см. В никакъв случай не трябва да са по-тънки, защото кашкавалът ще се разтече много бързо.

Разбийте яйцата.

Оваляйте парчетата кашкавал първо в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в галетата.

Пържете в предварително загрято олио до придобиване на приятна златиста коричка.

Не забравяйте, че панираният кашкавал се консумира топъл и изстива бързо. Пригответе го непосредствено преди да го сервирате. Комбинирайте с любимата си зеленчукова салата. Може да го поднесете върху лист зелена салата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама