От тефтера на баба: Грис халва


От тефтера на баба: Грис халва
Снимка: iStock/Guliver

Необходими продукти:

1 ч.ч. олио

2 ч.ч. грис

3 ч.ч. захар

4 ч.ч. вода

канела на око

ванилия

Начин на приготвяне:

Грисът се запържва до златист загар в загрято олио.

В малка тенднерка сложете вода и захар и оставете сиропа да кипне. Добавете канелата и ванилията. При постепенно и непрекъснато бъркане налейте при гриса. Бъркайте, докато поеме цялата течност и стане на едри трохи.

Грисът се прехвърля в тава и се покрива. Оставя се така за 20 минути. След това се нарязва на парчета и може да се гарнира с канела или счукани ядки.

Неустоим и лесен сладкиш с череши

От тефтера на баба: Постни лозови сармички

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама