Невероятно вкусно ризото с миди и вино


Невероятно вкусно ризото с миди и вино
Снимка: Istock

Необходими продукти:

400 г миди

2 моркова

1/2 консерва грах

1 глава лук

3 скилидки чесън

1 ч.ч. бял ориз

200 мл бяло вино

50 г краве масло

пармезан

магданоз

сол

черен пипер

куркума

Вижте още: Кюфтенца от риба тон

Начин на приготвяне:

Предварително сварете мидите. След като са готови, ги извадете от черупките и ги сложете в купа.

На котлона поставете дълбок тиган или тенджера (трябва да има капак). В него сложете маслото да загрее. През това време обелете и нарежете лука на ситно, а чесъна може и да бъде смачкан с вилица. Изсипете ги във вече загрялото масло да се запържат. След като лукът омекне, добавете ориза и го запържете за кратко. След като поеме маслото, изсипете и бялото вино.

Поставете капак и оставете да къкри, като през това време нарежете морковите и магданоза. Изсипете ги вътре и добавете 1 ч.ч. вода. Сложете подправките.

Оризът трябва да е почти готов, преди да се добави грахът. Количеството вода е относително. Когато е почти готов, сложете граха и бъркайте. Мидите добавете чак когато водата е почти извряла.

Ризотото се сервира топло, като отгоре се настъргва пармезан. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама