Не сте яли по-вкусна картофена яхния с пилешко


Не сте яли по-вкусна картофена яхния с пилешко
Снимка: iStock

Тази рецепта определено ще ви стане любима.

Начин на приготвяне:

1 голямо пилешко бутче

500-600 г картофи

1 малка червена или зелена чушка

1 глава лук

1 с.л. мазнина

брашно

1/2 с.л. червен пипер

чубрица

сол

Вижте още: Как да премахнете химията от пилешкото

Начин на приготвяне:

Първо измийте добре пилешкото бутче и го сварете до готовност.

През това време нарежете картофите на едро, лука на ситно и чушките. Когато бутчето е готово, изцедете бульона и го оставете настрана.

Запържете зеленчуците в мазнина за около 10 минути, добавете брашно и червен пипер. Разбъркайте всичко много добре и залейте с бульона. След това добавете сол, чубрица и изчистеното от костта месо, накъсано на малки парченца. Варете на тих огън до готовност.

Да ви е сладко!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама