Най-вкусното свинско със зеле, което сте яли


Най-вкусното свинско със зеле, което сте яли
Снимка: iStock/Guliver

Опитате ли тази рецепта, веднага ще ви стане любима. Приготвя се сравнително лесно и става божествено вкусна.

Необходими продукти:

1 бр джолан

копър

черен пипер на зърна

50 грама супен магданоз

целина по желание

зеле - 500 г кисело

цвекло - 1 бр.

лук - 1 бр.

чесън - 3 скилидки

За марината:

мед

соев сос

сос

червен пипер

лют червен пипер

АРОМАТНО ПИЛЕ В ГЮВЕЧЕ

Начин на приготвяне:

Сложете джолана в тенджера и към него добавете нарязаните копър и целина, зърната черен пипер и магданоза.

Варете на тих огън за около 5 часа. Така месото ще стане много вкусно и крехко.

Смесваме си продуктите за марината, заливаме свинския джолан и оставяме на хладно за 2 часа.

През това време си нарязваме зелето, лука, чесъна и настъргваме цвеклото.

Всичко се запържва в мазнина и се готви под капак.

Маринованият джолан слагаме в тавичка, покриваме го с фолио и печем на 190°C за 1 час.

Премахваме олиото и запичаме свински джолан с кожа и кисело зеле.

Да ви е сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама