Опитате ли тази рецепта, веднага ще ви стане любима. Приготвя се сравнително лесно и става божествено вкусна.
Необходими продукти:
1 бр джолан
копър
черен пипер на зърна
50 грама супен магданоз
целина по желание
зеле - 500 г кисело
цвекло - 1 бр.
лук - 1 бр.
чесън - 3 скилидки
За марината:
мед
соев сос
сос
червен пипер
лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете джолана в тенджера и към него добавете нарязаните копър и целина, зърната черен пипер и магданоза.
Варете на тих огън за около 5 часа. Така месото ще стане много вкусно и крехко.
Смесваме си продуктите за марината, заливаме свинския джолан и оставяме на хладно за 2 часа.
През това време си нарязваме зелето, лука, чесъна и настъргваме цвеклото.
Всичко се запържва в мазнина и се готви под капак.
Маринованият джолан слагаме в тавичка, покриваме го с фолио и печем на 190°C за 1 час.
Премахваме олиото и запичаме свински джолан с кожа и кисело зеле.
Да ви е сладко!