Необходими продукти:
700 г телешко месо - гърди
1 с.л. олио
50 г лук
4 ч. л. сол
100 г моркови
10 г магданоз
30 г целина
1 брой корен от магданоз
100 г домати
1 г черен пипер
250 г картофи
Вижте още: С този свински джолан ще спечелит сърцето на всеки мъж
Начин на приготвяне:
Телешките гърди се поставят в подходящ съд, заливат се с 6 чаши гореща вода, посоляват се. Добавя се корен от магданоз и се вари на слаб огън, като постоянно се отпенва.
Бульонът се прецежда, а месото се обескостява и се нарязва на по-едри парчета.
В горещя бульон се прибавят нарязаните на кръгчета моркови и целината, а 10 минути, след като кипнат, се добавят картофите, нарязани на кубчета, доматите, срязани на четвъртинки, и обезкостеното месо.
След сваряването на картофите яденето се смъква от огъня, добавя му се черен пипер и се посолява при нужда.
При сервирането телешкото варено се посипва със ситно нарязан магданоз.