Мързелива лютеница


Мързелива лютеница
Снимка: foodieboulevard.com

Обичаме вкуса на домашна лютеница, особено когато е направена от баба. Но тъй като се намираме в града и не може да извадим казана на двора, ще ви покажем един мързелив вариант. Ще ви отнеме едва 45 минути, а вкусът определено ще ви изненада приятно.

Необходими продукти за 3 бурканчета:

2 средно големи патладжана

100 гр сушени чушки

100 гр сушени домати

50 гр тахан от слънчогледови семки или 50 гр предварително накиснати слънчогледови семки

1 с.л. кафява захар

сол на вкус

1 ч.л. пушен червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжаните на филийки и ги накиснете във вода за 30 минути.

Накиснете сушените чушки и домати във вряла вода за 30 минути.

Измийте патладжаните и ги изпечете на 150 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути или докато омекна.

С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот пасирайте омекналите и отцедени от излишната вода чушки и домати, изпечените патладжани, тахана, захарта, солта и червения пипер до постигане на желаната хомогенност.

Сервирайте лютеницата върху крекер или просто като разядка.

Източник: foodieboulevard.com

 

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама