Необходими продукти:
2 тиквички
200 г кайма смес
1/3 ч.ч. ориз
2 домата
1 глава лук
3 с.л. олио
1 моркова
4 стръка магданоз
1 ч.л. червен пипер
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
Вижте още: Всички са влюбени в този мармалад от сливи
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичките и ги разрязваме наполовина. Вътрешността на всяка една издълбаваме с помощта на лъжица.
Нарязваме лука на ситно, както и вътрешността от тиквичките. Морковът настъргваме на ренде.
В тиган сипваме олиото, прибавяме лука и вътрешността на тиквичката, а също каймата и ориза. Задушаваме ги в малко олио и вода. Подправяме сместа с червен пипер, черен пипер и магданоза. Със сместа пълним тиквичките и ги нареждаме в правоъгълна тавичка.
Изсипваме малко вода и поставяме пълнените тиквички във фурната, да се пекат до готовност.