Салатите с макарони вече не са изненада за българската трапеза, но сме свикнали най-често да са с майонеза като дресинг. Тази салата също е засищаща, но е много по-свежа и лека.
Необходими продукти:
200 грама макарони
200 грама домати
1 добре узряло авокадо
200 грама пилешко месо
3 стръка пресен лук
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Изсипвате макароните във вряща подсолена вода и варите според указаното на пакета. Отцеждате ги от водата, заливате със студена вода и отново отцеждате, след което ги изсипвате в купа, добавяте малко зехтин и разбърквате, за да не се слепнат.
Докато варите макароните, сварявате и пилешкото месо. Може да ползвате всякакво пилешко месо - бяло месо, бутчета. След като месото се свари, много добре го накъсвате на ситно и го добавяте към макароните.
Нарязвате лука, доматите, авокадото и ги добавяте в купата към макароните. Прибавяте около 1/2 чаена лъжица сол, както и предвиденото количество зехтин и балсамов оцет. Разбърквате добре с лъжица, така че салатата да се овкуси добре.
Източник: supichka.com