Необходими продукти:
500 г кайма смес
100 г ориз
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 щипка чубрица
1 глава лук
4 с.л. брашно
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
1 връзка магданоз
Вижте още: Бисквитена торта с яйчен крем по рецепта на баба
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с лука и магданоза, добавете ориза, едно яйце, чубрицата и омесете.
Оваляйте кюфтетата в брашно и ги пуснете в тенджера с вряща подсолена вода. Варете до готовност.
В дълбока купа разбъркайте останалите яйца, млякото и брашното. Гребнете от бульона, в който са врели кюфтетата, и смесете бавно, за да не се пресекат яйцата.
Върнете соса в тенджерата при непрекъснато бъркане и оставете да поври още 10 минути, докато се получи гъст сос.
Поръсете със ситно нарязан магданоз.