Всяка хитра домакиня слага това в каймата, за да са сочни и вкусни и кюфтетата


Всяка хитра домакиня слага това в каймата, за да са сочни и вкусни и кюфтетата
Снимка: Pixabay

Повечето домакини приготвят кюфтетата с добавянето на хляб към каймата. Но много от тях търсят заместителите на тази съставка поради две причини - кюфтетата стават по-сухи и по-калорични.

Какво слагат опитните домакини в каймата, за да приготвят вкусни и сочни кюфтета?

Зеленчуците са чудесен вариант за приготвяне на леки, сочни и вкусни кюфтета. Тиквички или зеле са сред най-предпочитаните опции.

Те придават сочност и са перфектен заместител на хляба в рецептата.

Бабина леща: Оригинална рецепта

Добавянето на картофено пюре гарантира постигането на балансиран и приятен на кюфтетата. В случая трябва да добавите достатъчно количество лук - това гарантира, че кюфтетата няма да загубят сочността си.

Третата опция е нишестето за приготвяне на "пухкави" и сочни. кюфтета. Към половин килограм кайма е достатъчно да добавите 1/2 супена лъжица нишесте.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама