Лимонов кейк с бадеми


Лимонов кейк с бадеми
Снимка: vkusnoteka.bg

Ухае на лимон и бадеми. Различното при него е, че се приготвя със зехтин, който му дава една много нежна мекота.

Необходими продукти:

1 и 1/2 ч.ч. брашно за кекс (200 г)

1/4 ч.ч. сурови бадеми, смлени (40 г)

1/4 кафена лъжичка сол

1 ч.ч. захар (170 г)

кората от два лимона

3 големи яйца

1/4 ч.ч. лимонов сок (30 мл.)

1 ч.ч. скир (200 г) (или заквасена сметана)

2/3 ч.ч. качествен зехтин (130 мл.)

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

В купа смесете брашното, смлените бадеми и солта. Разбъркайте добре.

В друга купа разбийте яйцата, заедно със захарта, докато сместа побелее и се вдигне. Добавете лимоновия сок и лимоновата кора. След това налейте зехтина и сложете скира. На финала добавете сместа с брашното, като бъркате с шпатула, колкото да се поеме добре.

Покрийте продълговата форма за кекс с хартия за печене. Излейте сместа в нея и печете 50 минути до готовност.

Охладете и поръсете с пудра захар.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама