Кекс с моркови и круши


Кекс с моркови и круши
Снимка: harryandlexy.com

Есента е вече тук! През прозореца се виждат всякакви прекрасни топли цветове и някак си всичко е като в приказка. Този кекс е доста лек и приятно ненатрапчиво сладък, със сравнително малко захар.

Необходими продукти:

265 гр моркови

225 гр брашно

200 гр круши

150 гр захар

100 мл олио

85 гр орехи

4 яйца

2 ч.л. бакпулвер

2 ч.л. канела

Продукти за глазурата:

200 гр крема сирене за мазане

60 гр пудра захар

1 ч.л. канела (за поръсване)

1/2 лимон

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете морковите и крушите. Настържете ги на ренде или в кухненски робот. Нарежете на едрo орехите.

Пуснете фурната да се загрява на 180ºС. Пригответе си правоъгълна тава (около 35×25 см.). Намажете дъното и стените с олио и поръсете с брашно.

Сложете всички продукти в купа и разбъркайте до напълно смесване.

Изсипете сместа в тавата и я загладете. Пъхнете да се пече за около 30 минути. Извадете и оставете да изстине напълно.

За приготвянето на глазурата изстискайте сока на 1/2 лимон. Разбъркайте с миксер крема сиренето, сока и пудрата захар.

Изсипете глазурата върху изстиналия кекс и я разнесете върху цялата му повърхност. Поръсете с канела.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама