Есента е вече тук! През прозореца се виждат всякакви прекрасни топли цветове и някак си всичко е като в приказка. Този кекс е доста лек и приятно ненатрапчиво сладък, със сравнително малко захар.
Необходими продукти:
265 гр моркови
225 гр брашно
200 гр круши
150 гр захар
100 мл олио
85 гр орехи
4 яйца
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела
Продукти за глазурата:
200 гр крема сирене за мазане
60 гр пудра захар
1 ч.л. канела (за поръсване)
1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете морковите и крушите. Настържете ги на ренде или в кухненски робот. Нарежете на едрo орехите.
Пуснете фурната да се загрява на 180ºС. Пригответе си правоъгълна тава (около 35×25 см.). Намажете дъното и стените с олио и поръсете с брашно.
Сложете всички продукти в купа и разбъркайте до напълно смесване.
Изсипете сместа в тавата и я загладете. Пъхнете да се пече за около 30 минути. Извадете и оставете да изстине напълно.
За приготвянето на глазурата изстискайте сока на 1/2 лимон. Разбъркайте с миксер крема сиренето, сока и пудрата захар.
Изсипете глазурата върху изстиналия кекс и я разнесете върху цялата му повърхност. Поръсете с канела.
Източник: harryandlexy.com