Ако желаете да изненадате семейството си с вкусно и оригинално ястие от свинско месо, тази рецепта със сигурност ще ви допадне. Приготвянето на свинско, пълнено с кашкавал и бекон, не е никак трудно.
Ето какви са необходимите продукти за 4-6 порции:
свинско месо без кост - 1 кг
бекон - 100 гр
кашкавал или твърдо сирене - 150 грама
1 яйце
червен и зелен пипер - по 1 брой
глава чесън
бяло вино - 200 мл
малко брашно
зехтин или слънчогледово масло
сол
черен пипер
Етапи в изпълнението на рецептата:
Направете дълбоки разрези по цялото парче месо. Поръсете го със сол и черен пипер. След това го намажете с разбитото яйце.
Поставете върху месото тънко нарязания бекон и настъргания кашкавал. След това добавете предварително нарязаните на ивици и запържени пиперки (може да използвате и консервиран пипер, но в случая предварително потопете нарязаните ивички в разбито яйце).
Внимателно "затворете" рулото, фиксирайки отрязания ръб с дървени шишчета или клечки за зъби.
Овкусете отново със сол и черен пипер. Потопете месото в брашното. Прибавете лъжица зехтин.