Лесно руло от свинско филе за празничната трапеза


Лесно руло от свинско филе за празничната трапеза
Снимка: iStock

Ако желаете да изненадате семейството си с вкусно и оригинално ястие от свинско месо, тази рецепта със сигурност ще ви допадне. Приготвянето на свинско, пълнено с кашкавал и бекон, не е никак трудно.

Ето какви са необходимите продукти за 4-6 порции:

свинско месо без кост - 1 кг

бекон - 100 гр

кашкавал или твърдо сирене - 150 грама

1 яйце

червен и зелен пипер - по 1 брой

глава чесън

бяло вино - 200 мл

малко брашно

зехтин или слънчогледово масло

сол

черен пипер

Етапи в изпълнението на рецептата:

Направете дълбоки разрези по цялото парче месо. Поръсете го със сол и черен пипер. След това го намажете с разбитото яйце.

Поставете върху месото тънко нарязания бекон и настъргания кашкавал. След това добавете предварително нарязаните на ивици и запържени пиперки (може да използвате и консервиран пипер, но в случая предварително потопете нарязаните ивички в разбито яйце).

Внимателно "затворете" рулото, фиксирайки отрязания ръб с дървени шишчета или клечки за зъби.

Овкусете отново със сол и черен пипер. Потопете месото в брашното. Прибавете лъжица зехтин.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама