Лесна рецепта за суджук по селски


Лесна рецепта за суджук по селски
Снимка: iStock/Guliver

Суджукът е едно от предпочитаните мезета не само за бира, а и за червено вино, а както знаем в празничния сезон то се лее "с лека ръка". Затова най-добре е да запретнете ръкави и да си спретнете този домашен деликатес, с който ще впечатлите семейството и приятелите си.

Необходими продукти:

1кг свинско месо (от бут или врат)

500 гр сланина

почистени свински черва

5-6 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. кимион

1 стрък праз (по желание)

Начин на приготвяне:

Започнете с рязането на месото и сланината на кубчета. След това ги сложете в отделни съдове за 2-3 часа да си починат и отцедят. Добавете солта, подправките и праз лука, нарязан на ситно. Разбъркайте всичко и оставете на хладно място за 24 часа. На другия ден започнете да пълните месото в червата, предварително накиснати в хладка вода. Завържете от едната страна и пълнете плътно. Когато сте готови, надупчете с игла, за да се отстрани събралия се въздух. Закачете на сухо и проветриво място и дръжте между 15 и 40 дни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама