Лесна рецепта за суджук по селски


Лесна рецепта за суджук по селски
Снимка: iStock/Guliver

Суджукът е едно от предпочитаните мезета не само за бира, а и за червено вино, а както знаем в празничния сезон то се лее "с лека ръка". Затова най-добре е да запретнете ръкави и да си спретнете този домашен деликатес, с който ще впечатлите семейството и приятелите си.

Необходими продукти:

1кг свинско месо (от бут или врат)

500 гр сланина

почистени свински черва

5-6 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. кимион

1 стрък праз (по желание)

Начин на приготвяне:

Започнете с рязането на месото и сланината на кубчета. След това ги сложете в отделни съдове за 2-3 часа да си починат и отцедят. Добавете солта, подправките и праз лука, нарязан на ситно. Разбъркайте всичко и оставете на хладно място за 24 часа. На другия ден започнете да пълните месото в червата, предварително накиснати в хладка вода. Завържете от едната страна и пълнете плътно. Когато сте готови, надупчете с игла, за да се отстрани събралия се въздух. Закачете на сухо и проветриво място и дръжте между 15 и 40 дни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама