Така италианците правят тестото за пица


Така италианците правят тестото за пица
Снимка: iStock

Сигурно много пъти сте чували, че тайната на хубавата пица е тестото. Точно поради тази причина днес ще ви покажем една рецепта от майсторите пицари в Италия.

Необходими продукти:

330 г брашно

195 мл хладка вода

8 г зехтин

10 г сол

5 г захар

1 г суха мая или 2 г прясна мая

Вижте още: Добавете тази съставка към тестото и печивото ще е меко 3 дни

Начин на приготвяне:

За приятна и хрупкава коричка тестото за пицата трябва да втаса поне 16 часа.

Първо разтворете маята във водата и добавете захарта. Изчакайте да шупне и прибавете пресятото брашно, след това зехтина и солта последна. Важно е да знаете, че солта забавя активирането на маята, затова трябва да се сложи последна.

Омесете гладко тесто и го оставете на стайна температура да удвои обема си. След това го съхранявайте поне 16 часа в хладилник.

Когато решите да го използвате, извадете го от хладилника и оставете 3-4 часа на стайна температурата. След това разделете на топки и с помощта на намаслените си ръце оформете основата. Отгоре сложете според вашите предпочитания.

Вижте още: Есенна рецепта за пилешко с ябълки и бърбън

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама