Сигурно много пъти сте чували, че тайната на хубавата пица е тестото. Точно поради тази причина днес ще ви покажем една рецепта от майсторите пицари в Италия.
Необходими продукти:
330 г брашно
195 мл хладка вода
8 г зехтин
10 г сол
5 г захар
1 г суха мая или 2 г прясна мая
Вижте още: Добавете тази съставка към тестото и печивото ще е меко 3 дни
Начин на приготвяне:
За приятна и хрупкава коричка тестото за пицата трябва да втаса поне 16 часа.
Първо разтворете маята във водата и добавете захарта. Изчакайте да шупне и прибавете пресятото брашно, след това зехтина и солта последна. Важно е да знаете, че солта забавя активирането на маята, затова трябва да се сложи последна.
Омесете гладко тесто и го оставете на стайна температура да удвои обема си. След това го съхранявайте поне 16 часа в хладилник.
Когато решите да го използвате, извадете го от хладилника и оставете 3-4 часа на стайна температурата. След това разделете на топки и с помощта на намаслените си ръце оформете основата. Отгоре сложете според вашите предпочитания.
Вижте още: Есенна рецепта за пилешко с ябълки и бърбън