Калцоне е една от най-известните пици, която възниква в Неапол през 18 век. Най-често се приготвя с плънка от колбас, а ние ви предлагаме още по-добра рецепта за кето пица без тесто.
Необходими продукти за кето Калцоне:
500 г кайма
1 яйце
1 връзка магданоз
100 г галета
100 г пармезан
3 скилидки чесън
50 мл доматен сос
200 г твърдо сирене или моцарела
За соса:
2 скилидки чесън
200 мл доматен сос
70 грама моцарела
Най-бързата рецепта за сочни ньоки с пилешко и пармезан
Начин на приготвяне:
В купа смесете каймата с яйцето, пармезана, галетата и чесъна. Овкусява се със сол и черен пипер, след което всичко се разбърква добре. Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилника за около половин час.
Извадете месото от формата и го поставете върху хартия за печене. Притиснете малко с ръце, след това върху месото поставете друго парче хартия за печене и го разточете с точилка, за да стане тънко. Използвайте купа или по-голяма чаша, за да направите кръгли форми. В средата сложете малко доматен сос, след това наредете натрошеното сирене или моцарела и прегънете, като притискате ръба с пръсти.
Запържете калцоните от двете страни в тиган с малко зехтин. Извадете ги върху хартиена кърпа и ги оставете да се отцедят.
В същия тиган сложете току що пресованите скилидки чесън, след няколко минути ги извадете и залейте с доматения сос. Когато започне да ври, върнете месото. Покрийте и оставете да къкри около 10 минути. Обърнете месото и наредете натрошеното сирене, след което отново покрийте и оставете да къкри още 10 минути.