Вижте как да приготвите тази рецепта, която сме сигурни, че ще ви хареса.
Необходими продукти:
500 г пилешки сърца
250 г масло
1 връзка зелен лук
1 връзка магданоз
оиколо 50 мл бяло вино
сол
черен пипер
щипка джоджен
Начин на приготвяне:
Измийте сърцата, изчистете ги и пак ги измийте. След това ги сложете в тенджера и след като заврат, засечете 1 час. Докато сърцата се варят, нарежете лука.
Отцедете сварените сърца от бульона и ги отделете в чиния. Прецедете бульона в няколко буркана.
Включете котлона на ниска степен, така че маслото в тигана да се разтопи, а не да изгори. След като се разтопи маслото, добавете сварените сърца, нарязания лук и разбъркайте. В купичка сложете 2-3 с.л. брашно и малко от бульона. Разбъркайте докато стане кашичка и брашното се разтвори. След това добавете в тигана. След като се сгъсти, прибавете и бялото вино.
Оставете да покъкри на бавен огън около 30 минути. Когото е готово, добавете магданоза и разбъркайте.