Пилешките сърца по селски присъстват в менютата на много заведения. С малки вариации рецептата за пилешки сърца по селски е позната и спада към рецептите за класически мезета за бира. Приготвени с много лук и ароматна чубрица пилешките сърца по селски носят вкуса и аромата на българската национална кухня и са чудесна идея за бърза вечеря за всички обичащи класическите вкусове и аромати.
Необходими продукти:
500 гр пилешки сърца
4 глави лук
200 гр гъби
3 печени чушки
2 моркова
3 домата
1 чаена лъжица червен пипер
½ чаена лъжица чубрица
½ връзка магданоз
3 дафинови листа
Начин на приготвяне (необходимо време: 60 минути):
Първата и много съществена стъпка от рецептата за пилешки сърца по селски е подготовката на пилешките сърца. Най-добре е да ползвате охладени пилешки сърца. Измийте ги, след което задължително ги сварете преди да започнете с рецептата. Варете пилешките сърца около 30 минути в подсолена вода, към която сте добавили и 3 дафинови листа.
Обелвате и нарязвате лука на ивици, добавяте и нарязаните на ситно обелени печени чушки, както и настърганите моркови. Измивате и нарязвате и гъбите, може да ползвате както печурки, така и други гъби например гъби Кладница. Изсипвате всичко в дълбок тиган или тенджера, добавяте ⅓ чаена чаша олио, сварените пилешки сърца и ½ чаена лъжица сол и ги задушавате за около 8-10 минути.
Към ястието добавяте настърганите домати, червения пипер и чубрица и разбърквате отново. Оставяте течността от доматите да изври. Преди сервиране поръсвате пилешките сърца по селски със ситно нарязан магданоз.
Идея: Може да сервирате пилешките сърца по селски върху качамак, както е сервирано ястието на снимките.
Източник: supichka.com