Козуначен пудинг


Козуначен пудинг

Вкусен и интересен начин да оползотворите последния козунак у дома. Лимоновият вкус на крема придава чудесна свежест на сладкиша.

Необходими продукти:

1/2 по-стар козунак

125 гр масло

сокът от 1/2 лимон

1 ч.л. канела

за крема:

3 яйца

5 с.л. захар

200 мл сладкарска сметана

100 мл прясно мляко

кората от 1 лимон

2 ванилии

шепа стафиди

4-5 сушени кайсии

Начин на приготвяне:

Нарежете козунакът на филии и ги подредете плътно на дъното на форма за печене. Разтопете цялото масло и напоете козуначените филийки с помощта на лъжичка. Полейте със сока от лимон и поръсете с канела. Разхвърляйте стафидите и нарязаните на парченца сушени кайсии.

Загрейте фурната на 180 градуса.

В купа разбийте яйцата, заедно със захарта. Добавете лимоновата кора и сметаната. Накрая налейте прясното мляко и овкусете с ванилия. Залейте козунака с крема.

Сложете формата за печене в тава с по-голям диаметър. Прехвърлете я във фурната и внимателно налейте студена вода в тавата. Печете на водна баня 40 минути.

Поднесете пудинга топъл.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама