Официално открихме сезона на тиквите и ястията с тиква. В настоящатата публикация ви предлагаме класически крем карамел с парченца печена тиква.
Необходими продукти:
6 яйца
100 - 150 грaма захар на кристали
5 с.л. захар на кристали за карамела
1/2 с.л. вода
400 мл мляко
200 грама печена тиква
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на малки парченца и я изпечете във фурната. Оставете я на страна и пригответе карамела.
Изсипете захарта в подходяш съд и слагайте по малко от водата, докато се получи карамел. Внимавайте да не загори.
Пригответе си купички, в които да изсипете готовия карамел.
Разбъркайте яйцата със захарта и към тях добавете леко затопленото мляко.
Разпределете карамела и по няколко парченца тиква в купичките, а върху тях разпределете яйчено-млечната смес.
Сложете купичките в тава, пълна до средата с топла вода и сложете в студена фурната на 160 - 180 градуса за около 30 - 40 минути.
Оставете ги да се охладят и ги сервирайте обърнати върху плоска чинийка.
Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.bg