Катък с печени чушки и орехи


Катък с печени чушки и орехи

В Родопите катък се прави от последното мляко, което дават овцете наесен. Към него се добавя натрошено овче сирене и след като престои 20 дни в специални стомни се получава катък. Осъвремененият вариант превръща катъка в много популярна и традиционна разядка за България, с цедено кисело мляко, сирене, печени, червени чушки и орехи. Опитайте я като мезе за ракия, много е вкусна!

Необходими продукти:

250 г цедено кисело мляко

100 г сирене

2 печени червени чушки (не от буркан)

30 г. печени орехи

4 с.л. олио

2 скилидки чесън

черен пипер

сол

По желание червен пипер за поръсване и нарязан на ситно магданоз

Начин на приготвяне:

Изпечете и обелете чушките. Смесете в купа натрошеното сирене и цеденото мляко и разбъркайте.

Добавете, нарязаните на ситно, печени, червени чушки, накълцаните на ситно орехи, олиото, стиснете чесъна и подправете с черен пипер и сол. Разбъркайте добре и поднесете, поръсена с червен пипер и нарязан на ситно магданоз и препечени филии.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама