Необходими продукти:
1 брой средно голям карфиол
2 яйца
30 г пермезан
1/2 ч.ч. доматено пюре
100 г бекон
20 листа от босилек
Начин на приготвяне:
Измивате добре карфиола и го почиствате от листа. Пускате го в кухненски робот, докато стане на ситно.
Поръсвате карфиола със сол и чакате 10 минути, след което отцедете добре излишната вода от него. Колкото по-суха смес получите, толкова по-добре.
Вижте още: Супер полезен вегетариански бургер от спанак
Към отцедения карфиол добавяте яйцата и настъргания пермезан. Разбърквате до получаване на хомогенно тесто.
В голяма тава поставяте хартия за печене, след което разпределете тесто от карфиол на равномерен блат. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути, докато придобие леко розов цвят.
След като блатът е готов го намажете с доматеното пюре, а върху него рапределете нарязания на ситно бекон. Печете още около 10 мин. във фурната. След като извадите пицата накъсайте моцарелата отгоре и наредете листенцата с босилек