Ябълкови розички


Ябълкови розички

Ябълките са сред най-любимите ни плодове, затова днес ще ви покажем един много красив и лесен десерт.

Необходими продукти за около 11 розички:

1 лист бутер тесто (около 250 гр)

3 средни ябълки (сорт по избор)

5 супени лъжици бяла или кафява захар

1 супена лъжица ванилова захар (или 1 ч.л. екстракт от ванилия)

2 ч.л. канела

1 лимон (сок и кора)

2 супени лъжици сладко от ябълки (може да го замените и с разтопен мед)

Начин на приготвяне:

Нарежете ябълките на много тънки филийки, след което ги сложете в тенджерка и ги залейте с вода. Прибавете 2 супени лъжици захар и сока от един лимон.

Оставете да заври (най-много две минути), за да омекнат ябълките. Изцедете ги и ги сложете върху хартиена кърпа, за да се попие всичката вода.

Смесете 3 супени лъжици захар с канелата, ваниловата захар и лимоновата кора.

Поставете бутер тестото върху хартия за печене. Поръсете с захарната смес и нарежете на дълги лентички с ширина 1,5 см.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Наредете ябълките върху тестото, както е показано на снимката, и навийте.

Поставете розичките върху хартия за печене или във формички за мъфини.

Печете в продължение на 25-30 минути, докато станат златисто-кафяви.

Докато са все още топли, ги намажете с леко затоплено сладко от ябълки/мед, тъй като това ще им придаде хубав блясък и ще предотврати изсъхването на ябълките.

Да ви е сладко :)

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама